Binance Trailing Stop - Trailing Stop Nedir ? - Finpara

Binance Trailing Stop

Binance Trailing Stop

Binance trailing stop özelliği kripto para yatırımcılarının piyasa değişikliği meydana geldiğinde yüzdelik olarak belirleyebilecekleri alım veya satış emir işlemleridir. Bu emirler yatırım yapan kişilerin zarara girmesini engeller ve daha fazla kar etmelerine olanak sağlar. Bu yüzden bu gibi gelişmiş emir özelliklerini kesinlikle kullanmalısınız.

 

Binance stop loss işlemini bilenler bunu çok daha rahat bir şekilde anlayabilirler. Çünkü vermiş olduğumuz emir aslında yatırım yapanların zarara girmesini engelliyor. Ama trailing stop özelliğini stop loss’tan daha özel kılan bir nokta bulunuyor. Oda yüzdelik olarak bir pay verebilmemiz. Stop loss emrinde limit kısmına kendimiz bir değer ataması yapıyorduk. Ancak binance trailing stop emrinde herhangi bir rakam girilmez. Bunun yerine 0.1 ile %5 arasında bir yüzdelik değer girilir.

Trailing stop emri karı korumaya yardımcı olmak için zararı sınırlandırır ve karınızı artırır. Stop loss emri ise zararınızı azaltmanız için size destek sağlar. Stop loss emri tamamen sizin tarafınızdan kontrol edilir. Sistem hiçbir şekilde müdahale etmez. Ancak trailing stop emrinde esneklik bulunur. Elinizde yer alan kripto paranın fiyatı artıysa karınızı korumak adına emir otomatik olarak güncellenir ve kendisini o fiyatta kilitler.

Bu yazılanlar size şuanda karmaşık geliyor olabilir. Ancak örnekli anlatım başlığı altında yer alanları okuduktan sonra aslında ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız.

Binance Trailing Stop Emri Kullanımı

 

Binance trailing stop emri için ilk olarak emirler bölümünden trailing stop bölümünü seçmeliyiz. Bunu seçtikten sonra karşınıza bu şekilde veya buna benzer bir ekran gelecektir.

Binance Trailing Stop Emri Kullanımı

Burada bilmeniz gereken 3 adet bölüm yer alıyor. 1.si callback oranıdır. Callback alanına %0.1 ile %5 arasında bir değer verilir. Bu değer satışın gerçekleşeceği fiyat aralığını belirler. 2.sırada activation price yer alıyor. Bu emrin tetikleneceği fiyatımızdır. Elimizde yer alan coin bu fiyata ulaştığında emir tetiklenecektir. Alış emri vereceğinizde buraya yazacağınız fiyat piyasa fiyatından daha düşük olmalıdır. Satış emrinde ise piyasa fiyatından yüksek bir değer vermelisiniz. 3.sırada amount yani adeti seçeceğimiz bölüm bulunuyor. Buradan ne kadarlık alım veya satım yapacağınızı seçmelisiniz.

Daha sonra ise tek yapmanız gereken alım veya satım emri için butona tıklamak.

Trailing Stop Nedir? Örnekli Anlatım

 

Trailing stop, uzman kripto para yatırımcılarının sıklıkla kullanmış olduğu gelişmiş bir emir türüdür. Karı artırarak satış yapmanızı sağlar.

Üst başlıkla anlatmış olduklarımız kafanızı karıştırmış olabilir. O yüzden şimdi örnek aracılığıyla anlatacağız.

Stop loss hakkında bir fikriniz yok ise ilk olarak o emir türünün ne işe yaradığını öğrenmenizi tavsiye ederiz. Her emir türünü bilmek size ekstra yarar sağlayacaktır. Bunun için Binance Stop Loss Nedir? İsimli makalemizi okuyabilirsiniz.

Binance Trailing Stop – 1. Örnek

 

İlk olarak yüzdelik değer vermiş olduğumuz callback rate oranının ne işe yaradığına bakalım.

callback rate oranı

Call back oranı: %5

Activation price: 7000 TL

Burada belirlemiş olduğumuz call back oranı büyük öneme sahiptir. Bu oranı kendiniz deneyimleyerek test etmelisiniz. Bunun standart fiyatı yoktur.

Elimizde yer alan coinin fiyatı 7000 e ulaştığında emrimiz tetiklenmeye başlayacak ve %5’lik bir oranda işlem gerçekleştirecektir. Diyelim ki 7000 de fiyat tetiklendi ve düşüş olmayarak coin yükselmeye devam etti. Bu senaryoda trailing stop activation price fiyatı otomatik bir şekilde yükselecektir.

7000 TL – 6650 TL

7100 TL – 6745 TL

7200 TL – 6840 TL

Burada ilk senaryoda fiyatımızı 7000 de tetikledik. Ancak elimizde yer alan coinin fiyatı 7100 TL’ye ardından 7200 TL’ye yükseldi. Sistem burada otomatik olarak yeni fiyatı kilitler ve sizin karınızı yükselterek daha fazla kazanç elde etmenizi sağlar. Başlangıçta belirlemiş olduğunuz tetikleme fiyatı coin yükseldiği takdirde otomatik olarak sistem tarafından güncellenir.

Trailing Stop Satış Emri – 2. Örnek

 

Elimizde yer alan coinimizin son fiyatı 10.000 USDT değerindedir. Kullanıcı sistem üzerinden aşağıdaki değerlerde trailing stop emri verir.

Callback: %5

Activation price: 10.500 USDT

Fiyat 10.500 bandına ulaştığında yeni bir trailing stop fiyatı meydana gelecektir. Bu durumda belirtilmiş olan callback oranı 9.975 stop fiyatını ortaya çıkarır. Bu fiyat son fiyat * (1 – callback oranı) formülü aracılığıyla elde edilir.

Fiyat düştüğü takdirde trailing stop fiyatı duracaktır. Ancak fiyat 11.000 USDT seviyesine ulaştığında yeni bir emir oluşacaktır.

Activation price 10,500 USDT < En Yüksek Fiyat 11,000 USDT

Rebound Oranı (%9,09)> Callback Oranı (%5)

*Trailing stop emrinin gerçekleşmesi için 2 koşulunda gerçekleşmiş olması gerekir. Bu örneğimizde 2 koşulda sağlandığı için satış gerçekleşir.

Rebound Oranı; “En Yüksek Fiyat – Rebound Fiyatı) / En Yüksek Fiyat” formülü ile hesaplanmaktadır. Bu yüzden koşulun gerçekleşmesi için callback oranını iyi düşünmekte fayda var. 2. Koşulun sağlanması için rebound oranı, callback oranından büyük olmalıdır.

Trailing Stop Uzun Alım Satım Emri Binance Trailing Stop Loss Alış Emri – 3. Örnek

 

Callback oranı: %3

Activation price: 10.000 USDT

Kullanıcı yukarıdaki koşullarda oluşacak bir alış emri oluşturdu. Coin hızlı bir şekilde düşüş yaşayarak 9500 USDT seviyesine ulaştı. Ardından bir miktar yükseliş yaşayarak 9800 bandına geldi. Verilen emir işlemi koşullar yerine getirildiği için gerçekleştirilir. Kullanıcı 9800 USDT fiyatından coin alımı yapar.

Activation price 10.000 USDT > En Düşük Fiyat 9.500 USDT

Rebound Oranı (%3.16) > Callback Oranı (%3)

Rebound Oranı Formülü

Rebound Oranı = (Rebound Fiyatı – En Düşük Fiyat) / En Düşük Fiyat

= (9,800 – 9,500) / 9,500

= %3.16